Kule Tipi Vantilatörler Nasıl Çalışır?

25 Haziran 2022
Kule Tipi Vantilatörler Nasıl Çalışır?

Yaz aylarında sıcak havalarda kullandığınız vantilatörler, birçok farklı tipi sahiptir. Ayaklı vantilatör, tavan vantilatör, buharlı vantilatör, duvara monte vantilatörler bunlardan yalnızca bazılarıdır. Diğer vantilatörler arasında dikkat çeken ve fark yaratan ürünlerden biri ise kule tipi vantilatörler olarak karşınıza çıkar. Kule tipi vantilatörler, fiziksel olarak salon tipi klimaları andırırlar. Bu vantilatörler, konumlandırılmak için özel bir alana ihtiyaç duyar. Farklı hız kademeleri ve uzaktan kumanda ile kontrol avantajı sağlayan kule tipi vantilatörler oldukça pratik bir kullanıma sahiptir.

Kule Tipi Vantilatörlerin Özellikleri

Kule tipi vantilatörlerin en önemli özelliklerinden biri ergonomik yapılarıdır. Bu sayede farklı odalara ve mekânlara rahatlıkla taşınabilirler. Sıcak ve bunaltıcı yaz aylarında bu sayede dilediğiniz odada kullanım imkânı sağlanabilir. Durgun havalarda sirkülasyon sağladığından ötürü, serinletici özelliği insanlar üzerinde rahatlama etkisi yaratır. Bulunduğu alanı soğutmak yerine hava akımı sağlayan bu vantilatörler, açık alanlarda dahi kullanılabilir. Sağa sola dönme özelliği bulunan kule tipi vantilatörler, hava temizliğini ve ferahlık sağlamak için negatif iyon özelliğine sahiptir. Kule tipi vantilatörlerde yer alan kademe ayarı sayesinde serinliğin derecesi de ayarlanabilir özelliktedir.

Kule Tipi Vantilatörler Nerelerde Kullanılabilir?

Kule tipi vantilatörler birçok farklı alanda kullanabilme imkanı tanır. Bu vantilatörleri, oturma odalarında, çocuk odaların ve ofislerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kişisel serinlik için kullanılan bu cihazları sık sık kafe ve restoran gibi geniş mekanlarda da görebilirsiniz. Kullanım kolaylığı sağlaması nedeniyle birçok işletme yaz aylarında kule tipi vantilatörlere başvurur.

Kapalı alanların yanı sıra dış mekanlarda da kule tipi vantilatörler kullanılabilir. Balkon ve teras gibi alanlarda özellikle daha sıcak iklimlerde bu vantilatörleri açık havada kullanabilirsiniz. Kule tipi vantilatörler diğer vantilatörlere göre oldukça kullanışlı ve pratiktir. Bunun yanı sıra güçlü serinletme etkileri nedeniyle birçok kişi tarafından sıklıkla bu tip vantilatörler tercih edilir.

Kule Tipi Vantilatörler Nasıl Çalışır?

UFO ATTFI-01 uzun kule tipi iyonizerli vantilatör oldukça estetik bir tasarıma sahip, negatif iyon özelliği olan seçeneklerden biridir. Bu vantilatör oldukça sessiz çalışır ve güçlü hava akımı yaratır.

LCD ekranı ve kızılötesi uzaktan kumandası kullanım konusunda büyük avantajlar yaratır. Bunun yanı sıra cihazın üzerinde bir kontrol paneli ve odada ısısını gösterme özelliği vardır. Üç farklı hızda çalışma seçeneği olan UFO ATTFI-01 aşırı ısınmaya karşı da korumalıdır. 

UFO ATTFI-01 kullanım alanınıza bıraktıktan sonra, fişini takarak pratik bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Kontrol panelini açıktan sonra cihazın bütün kontrolünü ayaklı vantilatörlerden farklı olarak kumanda sayesinde sağlayabilirsiniz. Bu kumanda ile 3 ayrı kademede hız ayarı yapabilirsiniz. Havanın sıcaklığına ve serinletme ihtiyacınıza göre yavaş, orta ya da hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Kumandanın yanı sıra kule tipi vantilatörleri kontrol panelinden de kullanabilirsiniz. Oldukça basit bir kullanımı olan kontrol panellerinde akıllı ayarlamalar yapabilirsiniz. Kule tipi vantilatörlerin çalışmasında bir başka imkan ise zamanlama özelliğidir. Bu özellik sayesinde ürünü 24 saate kadar zamanlayabilirsiniz. Bu siz müdahale etmeseniz bile, cihazın ne zaman çalışıp ne zaman durması gerektiğini ayarlayabilmeniz anlamına gelir. Bu sayede hem pratik bir kullanım hem de enerji tasarrufu elde etmiş olursunuz. Altı metre uzaklığa kadar kapasitesi olan ve 75 derece salınım seçeneği olan vantilatör, bunaltıcı yaz aylarını çok daha rahat geçirmenizi sağlar.

UFO ATTFI-02’de benzer bir çalışma şekline sahiptir. Buna karşın UFO ATTFI-02 modeli 45 watt toplam güce sahiptir.

Negatif İyon Nedir ve Sağlığa Etkileri Nelerdir?

Negatif iyon, insanların solduğu, kokusu ve tadı olmayan moleküllere verilen isimdir. Bu iyonlar yüksek konsantrasyonlar halinde doğada deniz kenarlarında, ormanlarda, dağlarda ve şelalelerde bulunurlar.

Negatif iyonizer özelliği bulunan kule tipi vantilatörler, odanızın havasını temizlemeye yardım ederek, kaliteli bir havayı daha rahat solumanıza yardımcı olurlar. Negatif iyonların insan sağlığına birçok etkileri vardır.

Negatif iyonlar, kalp ve damar sisteminin korunmasına yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra henüz kesin bir tedavisi bulunamamış olan migrenden kaynaklı baş ağrılarını da önemli oranda azaltırlar. Solunum yollarında ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara karşı ekstra direnç gösterilmesini sağlayan negatif iyonlar, astım hastalığının baskılanmasında da önemli bir rol oynarlar.

Negatif iyonlar sayesinde uyku veriminiz artar ve bu da enerjinizin daha yüksek olmasını sağlar. Ayrıca vücudun güç ve dayanıklılığını arttırır. Modern çağın en önemli salgınlarından biri olan stresi önemli ölçüde azalttığı görülen negatif iyonlar; hafızayı da tazeleyerek güçlendirmektedir.

Kule Tipi Vantilatörün Kullanımı Nasıldır?

Eğer yeni bir kule tipi vantilatör aldıysanız, kullanımı oldukça kolay ve pratik olacaktır. İlk yapmanız gereken cihazını prize takarak, elektrik enerjisi sağlamaktır.

Kontrol panelinde bulunan açma butonuna basarak, panelin açılmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra burada bulunan kontrol butonlarını kullanabilirsiniz. Cihazı uzaktan kumanda veya kontrol butonları yardımıyla başlatabilirsiniz.

  • Açma / Kapama

Açma ve kapama butonu cihazı çalıştırır ya da durdurur. Cihaz, zaman göstergesinin haricinde en son yaptığınız seçim parametrelerini kullanacaktır.

  • Salınım

Kule tipi vantilatörünüzün, salımın yani sağa sola dönmesini başlatabilir ya da durdurabilirsiniz.

  • AUTO

Vantilatörünüzün üfleme hızını AUTO sembolünde gösterildiği şekilde düşük, orta ya da hızlı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu üç kademe; LO, MED ve HI olarak ifade edilebilir.

  • İyonizer

İyonizer ya da ionizer sembolü, bu özelliğin çalıştığını göstermektedir. Bu durumda LCD ekranda görülen iyon sembolleri yanıp sönecektir.

  • Zamanlayıcı

Zamanlayıcı ya da timer, 1 ila 24 saat arasında zaman ayarı yapabilme olanağı sağlar. Vantilatörünüz çalışırken zaman göstergesi aktiftir. Ayarlanan zaman sona erdiğinde ise cihaz kendi kendini otomatik olarak bekleme (stand by) konumuna alacaktır.

  • Sıcaklık

Sıcaklık ya da temp özelliği, bulunduğunuz ortamın sıcaklığını derece cinsinden gösterir.

Siz de UFO’dan kule tipi bir vantilatör alarak, sıcak ve bunaltıcı yaz aylarını çok daha serin ve sağlıklı geçirebilir, vantilatörün tüm üstün özelliklerinden bütün yaz boyunca faydalanabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.