Isıtıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

21 Şubat 2022
Isıtıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Isıtıcılar popülerliği asla geçmeyen çeşitli, farklı alanlarda ihtiyaçlarımıza cevap vermek adına farklı seçenekleri mevcut olan ortamın sıcaklığında etkin bir şekilde söz sahibi olan elektronik cihazlardır ve bize teknolojik gelişmelerin sunduğu bir hediyedir.

Soğuk günler de yaşam alanlarınızın; ev ve ofislerin, çalışma alanlarının kışa hazır olup olmadığı sorusunun cevabı çok önemlidir. Çoğu alanda doğalgaz veyahut artık nadiren de olsa soba bulunsa bile sıcaklık seviyesi yeterli düzeyde değilse ısıtıcılar bir cankurtaran görevi görmektedir.

Her ihtiyaca cevap veren geniş bir tasarım yelpazesine sahip olan ısıtıcılardan hangisinin sizin için doğru ve ideal olduğunu öğrenmek istemez misiniz? İşte sizin için bir liste hazırladık. 

Isıtıcı Seçerken Bunlara Dikkat Edin 

Isıtılar söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken noktaları sizin için madde madde inceleyeceğiz. Kararınızı vermeden önce ısıtıcı seçerken bunlara dikkat edin.

Doğru Cihaz Türünü Seçin

Günümüz piyasasında birbirinden farklı çalışma prensibine ve tasarımına sahip ısıtıcılar mevcuttur. Doğru kararı vermek adına öncelikle bu ürünleri tanımalı, sonrasında hangi ürünün hangi ihtiyaçlarınıza ne şekilde cevap vereceğini analiz etmeniz gerekir.

Kullanacağınız Alanın Büyüklüğünü Göz Önünde Bulundurun

Cihazın kullanılacağı alanın genişliği ve kullanım amacınız doğrultusunda tercihleriniz şekillenecektir. Bazı elektrikli ısıtıcılar ana ısıtıcı olarak kullanıma uygun, güçlü bir donanıma sahip iken, bazı ısıtılar yalnızca yardımcı ısıtıcı olabilecek niteliktedir.

Örneğin infrared ısıtıcı ürünler; kısıtlı alanlar için idealdir. Belirli bir bölgeye focuslanan ürünler ısıyı doğrudan bu bölgeye yönlendirir. Ekonomik olarak değerlendirilen ışıklı ısıtma cihazları ısı yalıtımı bulunmayan, yüksek tavanlı, ısınması zor olanlar için idealdir. 

Infared ısıtıcı cihazların bir diğer özelliği ise rutubet oluşumunun önüne geçerek, hijyenik bir alan oluşturmalarıdır. Işığın ulaştığı yeri saliseler içerisinde ısıtan bu ısıtıcılar, havada bulunan partikülleri yakmaz ve bu sayede koku oluşumları meydana gelmez.

Elektrikli Isıtıcının Alana Uygunluğu

Diyelim ki elektrikli ısıtıcınıza karar verdiniz, tasarruflu bir ısıtıcı seçtiniz. Peki ekonomik olduğunu düşündüğünüz ısıtıcınızın kullanacağınız alana uygunluğunu göz önünde bulundurdunuz mu?  Şöyle ki tasarruflu bir elektrikli ısıtıcı almış olmanıza rağmen, eğer kullanılacağı ortam ısıtıcının kapasitesine göre çok büyük bir alan ise bu cihazı daha fazla yakmanıza ve daha uzun sürede daha fazla enerji harcamanıza neden olacaktır.

Bu nedenle tasarruflu bir elektrikli ısıtıcı kapasitesini aşan bir mekan da size ideal sıcaklığı sunmak adına fazla enerji harcayarak, sizi memnun etmeyecektir.

Enerji Tüketim Durumuna Dikkat Edin

Elektrikli ısıtıcılar arasında tercih yaparken yüksek verimde çalışan ürünlere öncelik tanıyabilirsiniz. Verimli ısınma ve minimum enerji tüketimi sağlayan nitelikli ısıtıcıları seçerek bir taşta iki kuş vurabilirsiniz.

Isınmada yüksek verim elde etmek amacıyla ısıtıcının yalnızca enerji tüketimine bakmanız yanlış bir hamle olabiliyor. Bunun nedeni ise düşük enerji ile fazla ısı sağlamayan ısıtıcılarda daha uzun süre ve yüksek ayarlarda kullanmanın sonucunda, beklenenden daha yüksek enerji tüketimi gerçekleşebiliyor.

Elektrikli ısıtıcı tercihi yaparken, ihtiyaçlarınızı yüksek verimle karşılamak adına ısıtıcı cihazlarının kullanımı konusunda da bilinçli olmak son derece önemlidir. Az enerji tüketen bir cihaz seçmenin yanı sıra kullanılan/kullanılacak alana göre de bir karar vermek gerekir. Örneğin infrared olarak isimlendirilen ışıklı ısıtıcılar bölgesel çalışan elektrikli ısıtıcılardır ve bu tarz ısıtıcıları geniş alanlar için tercih etmek, yüksek bir enerji kaybına neden olacaktır.

Doğru Alanda Doğru Isıtıcıyı Kullanmalısınız

Elektrikli ısıtıcıların genelinde en güzel özellik farklı kullanım alanlarına uygun olmalarıdır diyebiliriz. Her ortam için ideal sıcaklığı sağlayan ısıtıcıların varlığından haberdarsınızdır. Eğer açık bir alan için bir ısıtıcı arayışındaysanız eğer ışık yoluyla ısı yayan ısıtıcılar doğru bir seçimdir. Bu ısıtılar doğrudan etki ettiği kişi veyahut eşyayı ısıtarak daha öznel bir sıcaklık sağlamaktadırlar.

Çevrenizde bulunan cafe ve restoranlarda ve özellikle açık alanlarında bu tarz ısıtıcılar ile karşılaşabilirsiniz. Açık alanlarda direkt olarak havayı ısıtmak mümkün değildir ve infrared ısıtıcılar bu tarz açık alanlar için idealdır.

Kapalı alanlar söz konusu olduğunda sayısız ısıtıcı modeli ile karşılaşabilirsiniz. Bu tarz ısıtıcılar ile tekbir odak alan yerine daha geniş alanları ısıtabilirsiniz.

Güvenlik Durumunu Gözden Kaçırmayın 

Eskiden elektrikli ısıtıcıların güvenlik açısından bazı açıkları ve eksiklikleri mevcuttu. Günümüzde ise gelişen teknoloji sayesinde bu açıklar düzeltilmiş daha güvenli-güvenilir cihazlar piyasa da yerini almıştır.

Elektrikli ısıtıcıların en büyük risk ise düşme, devrilme durumlarında bulunmaktadır. Evde bulunan çocuklar, evcil hayvanlar ısıtıcıya çarparak ısıtıcının yere düşmesine neden olabilmektedir. Bazen de yanlış alan tercihleri bu duruma sebep olabilmektedir. Teknolojik elektrikli ısıtıcılarda ise düşme anında ısıtıcılar kendini kapatarak bu tarz tehlikeli durumların önünü kesmektedir.

Piyasa da bulunan çoğu ısıtıcı üründe bu tarz bir özelliğin bulunmasına rağmen, kötü olasılıklara karşı tedbirli olmak adına tercih yaparken güvenlik konusuna özen gösterilmelidir. 

Doğru Elektrikli Isıtıcı ile Korkularınıza Veda Edin

Elektrikli ısıtıcılar için “ya düşerse?” korkusu herkeste mevcuttur. Fakat gelişmiş tasarımlara sahip olan ısıtıcılarda devrilme emniyeti mevcuttur. Bu tarz bir ısıtıcı korkularınızı yok etmek adına en doğru seçimdir. Bu tarz ısıtıcılar istenmeyen sorunları ortadan kaldırmada idealdir.

Eğer evinizde çocuk bulunuyorsa keskin, sivri köşeleri bulunan ısıtıcılar yanlış bir seçimdir. Bu nedenle bu tarz keskin kenarlı ısıtıcılardan uzak durulmalı veyahut monte edilebilen bir model tercih edilmelidir.

Doğru Kararı Şansa Bırakmayın

Kış ayları herkesin sevdiği bir dönem değildir. Bunun temel ana sebebi ise sizi fetheden aşırı soğuklardır. Bu soğuk havalar motivasyonunuzu düşürebilir, işinize negatif yönde etki edebilir, odaklanmanızı zorlaştırabilir, sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle ideal sıcaklık sadece konfor değildir, hayati bir gereksinimdir.

Kış aylarını sevmenize sebep olacak sıcaklıklar için doğru seçim yapmak önemlidir. Yüksek kalite ürünleri ile verimli ısınmayı garanti eden UFO ısıtıcı seçenekleri her ihtiyacınıza cevap veren donanım ve tasarıma sahiptir.

Kule tipi ısıtıcılardan, fanlı ısıtıcılara, duvara kolay monte edilebilen duvar tipi ısıtıcılara, belki de adını ilk defa duyduğunuz ayak ısıtıcı ürünlere kadar oldukça geniş ve kaliteli bir yelpazeyi size sunan UFO ailesi içinizi sıcacık yaparken diğer ihtiyaçlarınızı göz ardı etmemiştir.

Çoğu modelimiz ekstra konfor sunmak adına otomatik ve dijital kontroller ile donatılmış ürünlerdir. Orjinal UFO ürünleri benzerlerine nazaran 17 kat daha fazla kalitelidir. Kullanılan flament telleri sağlıklı temiz, kısa dalgalar ile kirletilmemiş infrared ışığı üretir.

Uzun yıllar içinizi ısıtacak bir dost için UFO doğru tercihtir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.