![]() |

ufo ile ısınmanın sağlık açısından zararı varmıdır |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
obsesif
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Alıntı Cevapla
Konu: ufo ile ısınmanın sağlık açısından zararı varmıdırGönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 01:28 |
|
Uzman doktor Erol CAN ın bu konu ile ilgili yazdıklarını dikkatle inceledim ve hiç bir paragrafta kesin bir dil ile ufo ile ısınmannın sağlık açısından zararsız olduğunu belirtmediğini tespit ettim. Yazısında dikkatimi çeken infrared ışınların tedavi amacı ile çok dikkatli bir şekilde kullanıldığı idi şöyle ki ; (Fizyoterapi merkezlerinde uygulama süresi 10-60 dk. arasındadır Infrared ışınları vücut dokularının 2-3 cm derinliğine kadar etkilidir.(kısa dalga-yüzeysel etki). Etki alanında dokuların ısısı artar, ciltte kızarıklık (eritem) oluşur. Kaynağın gücüne, uzaklığına ve uygulama süresine göre dokulardaki ısı amaca göre 38-42 derece olabiliyor. Işınlanan alanın dolaşım kalitesine göre oluşan ısının bir kısmını dolaşımla vücudun diğer dokularına dağılır ve bölgede aşırı ısınma ve yanıklar oluşmaz. Fakat dolaşım zayıf ise ve dikkat edilmezse eritem yanığa dönüşebilir. Uygulamanın kesilmesinden sonra ısı 30-60 dk. daha devam eder. Bu yüzden 1 saat geçmeden tekrar uygulama önerilmez. )
Doktor beyin de bahsettiği gibi ışınlar hastaya maksimun 60 dakika boyunca uygulanmaktadır, siz de taktir edersiniz ki bir insan soğuk kış aylarında günün ortalama 10 saatini ufo karşısında geçirmektedir ve bu süre zarfında yüksek dozda infrared ışına maruz kalmaktadır. Sizden eğer var ise uzun süre boyunca infrared ışına maruz kalmanın etkileri hakkında bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleler, ve literatür bilgilerini açıklamanızı istiyorum . Saygılarımla. Düzenleyen hakan - 30-Ekim-2007 Saat 09:13 |
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 830 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 08:38 |
|
Siei sertifikalar bölümünde yıldız üniversitesinden alınmış ve insan sağlığı bakımından hiçbir zararı olmadığını gösteren belgenin girişine bakmanızı tavsiye ediyorum.Raporun tamamı için lütfen iletişim bölümünden talepte bulunursanız en kısa zaman içerisinde sizin email adresinize raporun tamamı gönderilecektir.ilginize teşekkür ederiz
Düzenleyen admin - 14-Nisan-2009 Saat 13:09 |
|
![]() |
|
isildur
Moderatör
Kayıt Tarihi: 17-Ağustos-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 225 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 16:56 |
|
Elektromanyetik spektrumda görünür ışıktan sonra gelen İnfrared ışıma dalga boyu 0.760 µm ile 10 µm arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda İnfrared ışıma kendi içinde Kısa Dalga (0.76 - 1.5 µm), Orta Dalga (1.5 – 5,6 µm), ve Uzun Dalga (5,6 – 1000 µm) olmak üzere üç kısma ayrılır. Demiş olduğunuz gibi fizyoterapi merkezlerinde uygulanan dalga boyu ile bizim ısıtıcı cihazlarımızda kullandığımız 2,4 µm (Orta Dalga) dalga boyu farklıdır. Güneş ışınları yakın mor ötesi ışık, görülebilir ışık ve yakın kızıl ötesi ışınlardan meydana gelmektedir. Bizim ısıtıcılarda kullandığımız dalga boyu Güneş tarafından zaten yayılmaktadır. Bunu görsel olarak test etmek isterseniz size tavsiyem bir UFO cihazını güneşli bir günde dışarıya çıkartıp çalıştırmanız olacaktır. Ne görüyorsunuz? Sanki cihaz hiç çalışmıyor, filament ışık saçmıyor gibi değilmi. Dünya çapında yapılan araştırmalar sonucunda yalnızca, cam üretim fabrikalarında camın ergime ısısında oluşturduğu KISA DALGA İnfrared ışımaya uzun süre çıplak gözle bakmak zorunda kalan işçilerin gözlerinde belirli bir süre sonra katarakt oluşumu gözlenmiştir. (Piyasada çok parlak ışık saçmasından tanıyabileceğiniz bir çok sayıda KISA DALGA’da çalışan cihaz görebilirsiniz.) Tekrar belirtelim ki UFO, Uzun yıllar yapılan test ve çalışmaların ardından Hem İnsan sağlığı hem de yüksek ısı verimli ORTA DALGA Işıma yapan cihazları müşterilerine tam bir güven ile sunmaktadır. Düzenleyen isildur - 20-Kasım-2007 Saat 10:36 |
|
|
Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir. İlim ve Fennin Dışında Rehber Aramak Gaflettir, Cehalettir...
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2007 Saat 00:55 |
|
internet üzerinden yaptığım araştırmada hollanda sağlık şurasının bu tip kızıl ötesi ışın yayan cihazlar için 10 mW/cm kare' lik ışıma sınırı getirdiğini tespit ettim. Bizim ülkemizde sağlık bakanlığının bu tarz bir sınırlandırması mevcutmudur, sizin cihazınız için bahsi geçen ışıma yoğunluğu kaç mW/cm kare dir.
|
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
isildur
Moderatör
Kayıt Tarihi: 17-Ağustos-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 225 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2007 Saat 09:37 |
|
Vermiş olduğunuz 10 mW/cm² değerini tam olarak anlayamadım gerçekten mili Watt'ı mı kastediyorsunuz yoksa Mega Watt'mı demek istediniz? Hangi siteden alıntı yaptığınızı söylerseniz bizimde inceleme fırsatımız olacaktır. Teşekkür ederim. |
|
|
Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir. İlim ve Fennin Dışında Rehber Aramak Gaflettir, Cehalettir...
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2007 Saat 20:54 |
|
Aslında bende tam olarak anlamadım mili mi yoksa mega mı fakat siteyi tekrar gözden geçirdim sadece o tarz bir kısaltma kullanılmış, site adresini buradan vermem uygun olurmu (benzer bir ürünün sitesi)
|
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 830 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2007 Saat 09:17 |
|
sitenin adresini vermenizde bir sakınca yok.Eğer verebilirseniz sizi bu konuda daha çok bilgilendirebiliriz.Ayrıca firmamızdan insan sağlığı açısından raporu istediniz mi?
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2007 Saat 18:17 |
|
hayır raporu istemedim nasıl istenileceğini de tam bilemiyorum açıkcası. size site adresini gönderiyorum http://www.energyproducts.nl/pdf/tr/chapter3.pdf bahsettiğim doz ilişkisinden sağlıkla ilgili hususlar başlığı altında değinilmiş ilginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar. |
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2007 Saat 08:53 |
|
İlginizden dolayı teşekkür ederiz.Gerekli birimler linkteki bilgiyi ve daha fazla detayı inceliyor.Sonuçlarını en kısa zamanda sizinle paylaşacağız.Bu arada İnsan Sağlığı Açısından Elektromagnetik Alan Raporunun linkini aşağıda veriyorum.Sanırım sizin için yeterli olacaktır.
Düzenleyen admin - 09-Kasım-2007 Saat 08:46 |
|
![]() |
|
isildur
Moderatör
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2007 Saat 12:30 |
|
Sn. Obsesif nick’li üyemiz, göndermiş olduğunuz raporu inceledim. Aşağıdaki paragraf direkt olarak bu rapordan alıntıdır. “Kızıl ötesi ışınlar, bir yüzeyle temas ettiği zaman, enerji ısı biçiminde açığa çıkar. Bu enerji insanlar için zararlı değildir. Kızıl ötesinden farklı olarak diğer radyasyon türleri (örneğin mor ötesi) , bir molekülü dönüştürebilen (kimyasal reaksiyon) enerji açığa çıkarabilirler.” Ben bu bilginin dışında bir önceki cevabımda KISA DALGA infraredin de direkt olarak filamente uzun süreler bakılması durumunda gözlerde katarakt oluşumu riski doğurabileceğini, bizim filamentlerimizin ise ORTA DALGA ışıma yaptığını söylemiştim. Ayrıca Hollanda sağlık şurasının değerlendirmesi içinde yolladığınız belgede yalnızca; “Multi Heat Panellerinin radyasyon düzeyi, Hollanda Sağlık Şurası tarafından belirlenmiş olan 10 mW/cm2’lik kızıl ötesi radyasyondan 70-500 kat daha düşüktür.” İfadesi bulunmaktadır ve bunun dişinde başka bir bilgi yoktur. Bu durumda bir Infrared panel eğer 10mW/cm² değerinden 70-500 kat daha düşük değerde ışıma yapıyorsa bunun mega Watt anlamında olduğu sonucuna varabiliriz. (çünkü 10 mili Watt = 0.01 Watt’a eşdeğerdir ve kaynakta oluşan 0.01W/cm² değerinde de ısıtmada kullanılabilecek bir değere yaklaşabilmek mümkün değildir.) Bu durumda bizim filamentlerimiz bu değerin binlerce kat altındadır. Umarım sizi biraz olsun aydınlatabilmişimdir. Yeni sorularınız olursa lütfen bizimle paylaşın. Düzenleyen isildur - 05-Ekim-2007 Saat 16:57 |
|
|
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2007 Saat 18:12 |
|
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim beni sağlık konusunda yeterince aydınlattınız, yallnız kafama takılmış bir soru daha var kızıl ötesi ışınlar gözle görünmeyen dalga boyuna sahip ise ufo nun turuncu ışığı nereden kaynaklanmaktadır. Birde ışınlar düştüğü yüzeyde ısı oluşturması gerekiyor bu bağlamda cihazın kendisinin ısınmasını açıklayabilirmisiniz. tekrar teşekkür ederim. |
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
isildur
Moderatör
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2007 Saat 10:13 |
|
UFO'nun turuncu ışığını size normal bir akkor lambadan örnek ile açıklamak istiyorum. Akkor lambalarda ortaya çıkan enerjinin küçümsenemeyecek bir kısmı kızılötesi ışınımdır ve bu ışınımı göremesek de bir akkor lambanın altından geçtiğimizde ısı olarak hissederiz. Infrared ısıtıcı cihazlarda da enerjinin çok az da olsa bir kısmı rezistans teli üzerindeki ısıya bağlı olarak farklı renklerde görünür ışığa dönüşür. Turuncu renk ise; görünür ışıkta dalga boyu olarak kızıl ötesi ışımaya en yakın olan kırmızı rengin bir türevi olduğu için ortaya çıkar. Infrared Isıtıcıların ışıma esnasındaki bu görünür renkleri dalga boylarına bağlı olarak farklılaşır. Örneğin Uzun Dalgaya gidildikçe Görünür Işık Dalga Boylarından uzaklaşıldığı için filament rengi daha sönük ve koyu hal alırken, Kısa Dalga filamentlerde ise Görünür Işık Dalga Boyuna yaklaşıldığı için filament çok daha parlak görünür. Cihazın kendisinin neden ısındığına gelince; UFO cihazları, kullandıkları enerjinin %90’dan fazlasını infrared ışımaya kullanırken %10’dan daha düşük kısmınıda konveksiyonel ısıya (normal radyatörlerin yaptığı gibi) dönüştürürler. Çünkü cihazımıza orta dalga ışıma yaptırabilmemiz için rezistans telini ısıtmamız gerekmekedir ve rezistans teli üzerindeki bu yüksek ısıda çok yakınındaki aluminyum gövdenin ve cihazın diğer aksamlarının ısınmasına sebep olmaktadır. Umarım aydınlatabilmişimdir. |
|
|
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2007 Saat 02:33 |
|
ilginiz için teşekür ederim , 9 metrekare bir oda için 1000watlık ufo yeterli olurmu, ve günlük 20 saatlik aralıksız kullanımda nekadar elektrik tüketir.
|
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
obsesif
Yeni Üye
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2007 Saat 02:54 |
|
aralıksız kullanımdan kastım termostatsız kullanımdır.
|
|
|
SARPER
|
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2007 Saat 08:46 |
|
termostadsız kullanımda saatte 1 kw harcar 20 saatte 20 kw yapar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |