Elektrikli Soba ve Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Yakar?

02 Ağustos 2022
Elektrikli Soba ve Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Yakar?

Soğuk kış aylarında ve serin sonbahar akşamlarında ısıtıcılar yaygın olarak kullanılan cihazlar arasındadır. Bu cihazlar sayesinde soğuk zamanları bile sıcak bir ortamda geçirebilirsiniz. Isıtıcılar evlerin yanı sıra ofislerde ve toplu alanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Hatta gelişen teknolojiyle birlikte kimi ısıtıcı modelleri açık alanlarda dahi kullanılmaktadır.

Birçok farklı ısıtıcı tipi ve modeli vardır. Her bir tipteki ısıtıcı seçeneği ve modeli kendine ait bazı teknolojik ve teknik özelliklere sahiptir. Duvar tipi ve kule tipi ısıtıcılar genel olarak görmeye alışık olduğumuz seçeneklerdir. Bunun yanı sıra fanlı ısıtıcılar ve ayak ısıtıcıları da evlerde ve ofislerde sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, bir ısıtıcı kaç Watt elektrik harcar? Bu soru ısıtıcı kullananlar ve satın almak isteyenler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Buna karşın, bu soruya tek bir cevap vermek mümkün değildir. Her bir ısıtıcı tipinin kendine ait özellikleri, Watt gücünü de etkiler. Aynı ısıtıcı tipleri içerisindeki farklı modeller dahi Watt değeri açısından farklılaşabilmektedir.

Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?

Isıtıcılarda elektrik tüketim miktarı doğrudan cihazın gücü ile alakalıdır. Cihaz gücü ne kadar artarsa elektrik tüketimi de o oranda artacaktır. Buna karşın tek faktörün bu olmadığı bilinmelidir. Başkaca birçok faktör elektrik tüketimini etkiler. Genel olarak 1000 Watt gücündeki bir ısıtıcı 1 kw elektrik tüketir. Bu değer üzerinden, kw fiyatını biliyorsanız, ısıtıcınızın elektrik faturanız üzerindeki etkisini de ölçebilirsiniz.

Kule Tipi Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Kule tipi ısıtıcılar, kullanımı oldukça yaygın olan tiplerden biridir. Oldukça güçlü ısıtma değerlerine sahip olan bu ısıtıcılar özellikle yüksek tavanlı geniş salonlarda kullanılmaktadır. Kule tipi ısıtıcılar modeline bağlı olmakla birlikte 1900, 2300 ve 2400 gibi farklı Watt değerlerine sahiptir.

Burada önemli detaylardan biri ise kademe ayarıdır. Kule tipi ısıtıcılarda kademeyi her yükselttiğinizde 200 ila 300 arasında Watt gücü artacaktır. Örneği; UFO Micatronic 2300 W UK Kule Tipi Isıtıcı, beşinci kademede 2300 Watt güçle çalışmaktadır. Buna karşın, birinci kademede 1200 Watt, ikinci kademede 1500 Watt, üçüncü kademede 1800 Watt, dördüncü kademede 2100 Watt güçle çalışır. Kademe ayarıyla Watt gücünü değiştirebilir ve elektrik tüketimini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Duvar Tipi Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Duvar tipi ısıtıcılar, modeline bağlı olarak çok farklı Watt değerlerine sahip olabilir. 1800 ila 3000 arasında değişen Watt gücünde duvar tipi ısıtıcı bulmanız mümkündür.

Elektrik tüketimini azaltmak için bazı kriterlere dikkat edebilirsiniz. Enerji sınıfı bu kriterlerin başında gelir.

Fanlı Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Fanlı ısıtıcılar oldukça ergonomik tasarımlara sahiptir. Bu sebeple evlerde ve ofislerde sıklıkla kullanılan ısıtıcı tipleri arasında yer alırlar. Ortamı kısa zamanda ısıtabilen fanlı ısıtıcılar, küçük tasarımlara sahip oldukları için Watt değerini açısından da daha düşük olduğu düşünülebilir. Buna karşın bu tamamen yanlış bir değerlendirmedir.

Fanlı ısıtıcılar ortalama olarak 2000 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcı bir saat boyunca çalıştığında elektrik tüketim miktarı 2 kw kadar olacaktır. Buna karşın kimi fanlı ısıtıcılarda da kademe ayarı olduğunu unutmamalısınız. Örnek vermek gerekirse UFO Mix Mini Fanlı Isıtıcı, 2000 Watt güce sahip olmasına karşın aynı zamanda iki farklı kademeye sahiptir. Birinci kademede bu cihaz 1000 Watt güçle çalışır.

Ayak Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

Isıtıcı modelleri arasında en düşük Watt değerlerine sahip olan bu yönüyle de az elektrik harcayan seçenekler ayak ısıtıcılarıdır. Ayak ısıtıcı modelleri 65 Watt ile 110 Watt arasında değerlere sahiptir. Tıpkı diğer ısıtıcı modellerinde olduğu gibi ayak ısıtıcılarda da kademeler Watt değerlerini değiştirmektedir. Kimi ayak ısıtıcı modelleri en yüksek kademesi olan 3’ncü kademe dahi yalnızca 65 Watt elektrik harcar. Böylesi bir ısıtıcıyı 24 saat boyunca çalışsa dahi harcayacağı toplam enerji çok kısıtlı olacaktır.

Isıtıcılar Düşük Miktarlarda Enerji Harcar

Isıtıcılar hakkında fazla enerji harcadıklarına dair yanlış bir algı vardır. Ortalama bir kurutma makinesi 2200 Watt değeri kadar elektrik harcar. Ortalama bir ısıtıcı, a sınıfı BTU klima kadar elektrik tüketir.

Duvar tipi bir ısıtıcı 3000 Watt değerlerine çıkarak geniş ortamları rahatlıkla ısıtabilir. Buna karşın ihtiyacınız olmayan durumlarda kademe sayılarını düşürerek, güç tüketimini de minimum seviyelere indirebilirsiniz. Isıtıcılar enerji tasarrufu sağlayan cihazlardır. Bu durumu elektrik faturalarınızda görmeniz mümkündür.

Siz de UFO ısıtıcı modellerinden birini tercih ederek, enerji tasarrufuna başlayabilir ve hava ne kadar soğuk olursa olsun, sıcak ortamınızda havadan etkilenmeden işlerinize devam edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.