Hava Temizleyici Nedir?

27 Nisan 2023
Hava Temizleyici Nedir?

Bulunduğunuz ortamın havasının kalitesi ve ferahlığı yaşamınızı doğrudan etkileyecek önemli bir konudur. 

Akciğer sağlığınız, zinde uyanmanız, uykunuzda rahat nefes almanız kapalı ortamdaki bu hava ile doğrudan ilişkili olabilir. Maalesef kendi evinizde havanın verimini ölçmeniz kolay olmayacaktır. Fakat içerideki havayı hava temizleme cihazları ile daha ferah ve taze bir hale getirerek daha sağlıklı alanlar oluşturabilirsiniz.

Hava temizleme cihazları, kirleticileri, kötü kokuların etkilerini minimize ederek yaşam alanlarının hava kalitesini artırmaya yardımcı olur.

Hava temizleyici ne işe yarıyor?

Ev, ofis, okul, dersane gibi çoğunlukla kapalı kalan ortamlarda halı, perde, örtü üzerlerinde zeminlerde toz ve partiküller birikir. Bu maddeler alerji, astım gibi rahatsızlıklarda tetikleyici olabilir. Dolayısıyla ortamdaki havanın taze hava ile yenilenmesi ve oksijen miktarının artırılması gerekmektedir. Soğuk havalarda ve akşam saatlerinde ve havadar olmayan odalarda hava akışının değişimi zorlaşmaktadır. Hava temizleyiciler bu zamanlarda havanın tazelenmesine yarıyor.

Hava temizleme cihazı Sağlıklı mı?

Hava temizleme cihazları hastalıkları iyileştirmez. Ancak havadaki kirliliği azaltarak, hastalıkları tetikleyecek semptomların etkisini kırar. Alerji, astım veya toza hassasiyet gösteren insanlar havanın kirli olduğu ortamlarda kendilerini iyi hissetmez, zinde olmaz, tetiklenir ve yaşam kalitesinden ödün verir. Bu kişiler için ortam havasının temizlenmesi önemlidir.

Hava temizleme cihazı havayı kurutur mu?

Hava temizleyicileri ortamdaki nemi çekmek gibi tasarımlara sahip olmaz genellikle. Bu sebeple ortamı kurutmak gibi belirtileri olmamaktadır. Taze havanın etkisi ile ortam nemini korur.

Hava temizleyici koku giderir mi?

Hava temizleme cihazlarının içerisindeki filtreler iç ortam havasını çeker ve bir süzgeçten geçirir. Filtrenin içerisinde toplanan toz ve partiküller havadan temizlenir, temiz hava ise tekrar odaya iletilir. Bazı hava temizleyicileri evinizdeki veya işyerinizdeki dumanı veya hoş olmayan kokuları filtrelemeye yardımcı olurlar.

Hava temizleyiciler odadaki havadan istenmeyen partikülleri çekmek için dahili bir filtre içeren portatif cihazlardır. Filtreleme işlemi saatte birkaç kez tekrarlanarak iç mekan hava kalitesini sürekli olarak olumlu etkilemektedir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.