En İyi Vantilatör Kaç Watt Olmalı?

25 Haziran 2022
En İyi Vantilatör Kaç Watt Olmalı?

Vantilatörler yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için birçok insanın başvurduğu elektronik cihazlardan biridir. Bulunduğu ortama serinlik ve ferahlık sağlayan bu aletler çok farklı tiplere sahip olabilir.

Sıcak ve durgun havalara karşı ideal bir tercih olan vantilatörler, farklı alanlarda tercih edilebilirler. Bu vantilatörlerin önemli farklılıklarından biriyse Watt değerleri yani güçleridir. Watt değerleri vantilatörlerin tipinden tipine göre değişiklik gösterdiği gibi, modelden modele de Watt gücünde farklılıklar oluşur. Vantilatör alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerin başında Watt değerleri gelir. 

Peki, en iyi vantilatör kaç Watt olmalı? Hangi vantilatör çeşidi sizin için en idealidir?

Watt Gücü Verim Açısından Önemli Bir Değerdir

Sıcak yaz aylarında serinlemek ve ferah bir mevsim geçirmek için vantilatör almaya karar verdiyseniz, dikkat etmeniz gereken en önemli unsur verimdir. Bu tip bir karar verdiğinizde aklınıza ilk olarak alacağınızın ürünün istediğiniz serinliği sunup sunamayacağının gelmesi normaldir. 

Bu sorunun genel cevabını ise seçeceğiniz vantilatörün Watt gücü belirler. Watt gücü her bir vantilatör modelinde farklı değerlere sahip olabilir. Genel olarak seçtiğiniz tip Watt gücünde önemli bir unsurdur. Vantilatörlerin Watt güçleri 30 ila 180 arasında değişkenlik gösterir. 

Bir vantilatörün Watt gücü ne kadar fazla olursa aldığınız verim de o kadar artacaktır. Bununla birlikte unutulmaması gereken önemli faktörlerden biri, Watt değeri düştükçe vantilatör de daha az enerji harcayacaktır. Bu da enerji tasarrufu konusunda daha avantajlı bir kullanım sağlar. Bunun yanı sıra enerji sınıfı olarak üst düzey bir ürün tercih ederek de enerji tüketiminizi azaltabilirsiniz. Düşük enerji tüketimi hem faturalarınıza olumlu olarak yansıyacak hem de doğanın korunmasına yardımcı olacaktır.

Peki, alacağınız vantilatör kaç Watt gücüne sahip olmalı?

Duvar Tipi Vantilatör

Duvar tipi vantilatör tipleri oldukça kullanışlı seçeneklerden biridir. İyonizerli ve uzaktan kumandalı bir duvar tipi vantilatör tipi, oldukça avantajlı bir kullanıma sahip olacaktır.

Üç kademe sayısı olan ve 7 metre uzaklığa kadar kapasitesi olan bir vantilatör, muhtemelen evinizde kapalı alanlarda serinletme ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu vantilatörlere uyumlu bir stant almanız halinde taşınabilir hale de getirebilirsiniz. Bu sayede evinizde istediğiniz yere kurabilirsiniz.

Nemlendirici haznesi bulunan ve güvenle kullanabileceğiniz bir duvar tipi vantilatör satın almak istiyorsanız, 110 Watt gücündeki bir cihaz, eviniz için ideal bir seçenek olacaktır. Bu yüksek verimli cihazlar sayesinde, evlerinizde serinliği rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Buharlı Vantilatör

Buharlı vantilatör modellerinin en önemli özelliği, hanesinde bulunan suyu minik zerreciklere ayırarak ortama yaymasıdır. Bu zerrecikler havadaki sıcaklığı emerler ve su buharına dönüştürürler. Bu da havanın serinlemesine katkıda bulunur.

Buharlı vantilatörler aynı zamanda havanın kurumasına da engel olurlar. Bu cihazlar çalışmaya başladıktan çok kısa bir zaman sonra havanın 5 ila 10 derece arasında serinlemesini sağlarlar. Bu cihazlar aynı zamanda ortamda bulunan tozları azaltarak havayı da arındırır.

Buharlı vantilatörlerde üç ayrı nemlendirici çalışma seçeceği bulunur. Bunlar; düşük, orta ve yüksektir. 75 derece salınım ile dikkat çeken buharlı vantilatör seçenekleri, aşırı ısınmaya karşı koruma sağlar. Ayrıca bu cihazlarda yer alan fandan bağımsız buhar özelliği, birçok avantaj sağlayacaktır.

Soğuk buharlı, 3 kademeli ve uzaktan kumanda ile çalışabilen bir buharlı vantilatör hava sıcaklığını kısa zamanda etkileyecek düzeyde Watt gücüne sahip olmalıdır. 7 metre uzaklığa kadar kapasitesi olan bir buharlı vantilatör serinlemeniz için yeterli olacaktır.

Böylesi bir vantilatör için en iyi Watt değeri ise 100 olmalıdır. 100 Watt gücündeki bir buharlı vantilatör, evinizin içinde yeterli ferahlığı sağlayacaktır.

Kule Tipi Vantilatörler

Kule tipi vantilatörler satın alabileceğiniz bir diğer tipi oluşturur. Kule tipi vantilatörlerin en önemli farklarından biri ise açık alanlarda kullanıma uygun şekilde tasarlanmış olmalarıdır. Bu vantilatör tiplerini salonlarda ve teraslarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Negatif iyonizer özelliğine sahip bir kule tipi vantilatör seçeneği, hem iç mekânlarda havayı temizleyecek hem de serinlemenize yardımcı olacaktır. Bu vantilatörlerin taşınabilir olması, avantajlarından bir diğeridir. 

Üç kademe ayarına sahip vantilatör çok daha verimli bir serinletme sağlayacaktır. Bunun yanı sıra uzaktan kumanda ile kontrol edilebilmeleri, kullanım açısından üst düzey pratiklik sağlar. Bunun yanı sıra 75 derece sağa ve sola salınımı olan bir kule tipi vantilatör, odanın tamamının ferahlamasına yardımcı olacaktır. 

Özellikleri arasında zamanlayıcı yer alan bir duvar tipi vantilatör, kullanımda tasarruf sağlayan bir seçenektir. Böylesi bir duvar tipi vantilatör açısından en ideal Watt değeri 45 ila 50 olacaktır. Bu değerlerde olan vantilatörler aynı zamanda yüksek enerji verimliliği sağlayacaktır. 

Vantilatör Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni bir vantilatör almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunların başında ise ne tip bir vantilatör kullanacağınız gelir. Almak istediğiniz vantilatör; kule tipi, buharlı ya da duvar tipi olabilir. Bunun yanı sıra ayaklı vantilatörler, tavan vantilatörleri ve masaüstü vantilatörleri de vardır. Hangi vantilatör tipini tercih edeceğiniz, tamamen ihtiyaçlarınızla alakalıdır.

Seçim yapmadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemek olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Vantilatörü sadece iç mekânda mı kullanmak istiyorsunuz ya da dış mekanda da kullanacak mısınız? İç mekânda kullanacaksınız odanızın hacmi ne kadar? Taşınabilir bir model mi tercih edeceksiniz gibi birçok soruya cevap vermeniz gerekir.

Bu sorularından ardından uzaktan kumandalı bir seçenek ve fazla kademeleri bulunan bir vantilatör tercih edebilirsiniz. Verim açısından bakmanız gereken önemli değerlerden biri ise Watt gücüdür. Watt gücünün yüksek olması verimi de arttıracaktır. Bunun yanı sıra Watt gücü arttıkça enerji sarfiyatı da artacaktır. Yüksek enerji verimliliği sağlayan bir seçenek tercih etmeniz, bu sorunun önüne geçebilir.

UFO’da yer alan yüksek verim sağlayan vantilatör tiplerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. UFO güvencesiyle satın alacağınız her bir vantilatör, yazlarınızı serin ve ferah geçirmenize yardımcı olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.