Buharlı Temizleyici Nedir?

09 Mayıs 2023
Buharlı Temizleyici Nedir?

Günlük yaşam koşullarında bazı yüzeylerin temizlenmesi diğerlerine göre oldukça zordur. Fırın içi, ocak üstü, banyo fayansları, duşakabin, musluk kenarları, duvarlar, oyuncaklar gibi sayısız ortam. Bu alanlarda derinlere inmiş kirler buharın gücü ile ortadan kaldırılabilir.

Buharlı temizleyici Nedir?

Buharlı temizleyiciler su haznelerine sahiptir. Haznedeki su belirli bir süre ısıdndıktan sonra buharlaşmaya hazır hale gelir. Yüksek basınca sahip tabancaları sayesinde buhar dışarıya itilir vve temizlenecek alana tutulur.

Buharlı Temizleyiciler Ne İşe Yarar?

Buharlı temizleyiciler süpürme veya silme aparatlarına alternatif çözümler değildir. Süpürme, toz alma veya silme esnasında yüzeydeki kirleri temizleyebilirsiniz fakat derinlere inmiş kirler ne kadar ovalasanız da çıkmaz. Mesela musluk kenarlarında görünen sarı lekeler fayansın derinlerine indiği ve yüzeyde olmadığı için temizlemeye rağmen gitmez. İçeriye hapsolmuş o kirlerin yüksek basınçlı buhar etkisiyle yüzeye çıkarılması ile derinlerdeki temizlik sağlanmış olur. Bunu da en iyi yapabilen cihaz buharlı temizleyicilerdir.

Bir makinede yüksek ısıda temizlenemeyecek bir çok eşya elde uzun uğraşlar ile temizlenmeye çalışılır. Ve çoğu zaman yeterli olmaz. Örneğin fayans aralarını, ocak üstünde kalıp haline gelen kirler, çocuk odasında oyun eşyaları gibi çoğu alanda buharlı temizleyiciler oldukça gereklidir.

Buharlı temizleyiciler suyu buharlaştırarak temizlediğinden deterjana ihtiyaç duymaz. Buharlı temizleyicilerin su haznelerine deterjan koymak doğru değildir. Bu durum cihazın bozulmasına sebep olurken; deterjanın buharla derinlere sızmasına sebep olur ve deterjan atıkları sağlıklı ortamlar oluşturmaz.

En iyi buharlı temizleyiciler hangisi olduğunu belirlerlen buharın basınç gücü önemlidir. Ve yine temizliği kolaylaştırmak adına evin her bölümü için cihazın aparatlara sahip olması da önemlidir. Ayrıca Alf Buharlı temizleyiciler gibi benzerlerinde olmayan dezenfektan tankı da temizliğin ayrıca dezenfeksiyonu yapmasını da sağlayacak.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.