AIR TECHNOLOGY

10 Haziran 2020
AIR TECHNOLOGY

Ultrasonik Pulverizasyon Nedir?

Metal bir diyaframın (ses sistemlerinde olduğu gibi) ultrasonik frekanslarda titreşmesi sonucu diyafram üzerindeki su ince, serin bir sis tabakasına dönüşür. Sis suyun henüz buhar haline geçmemiş fakat su molekülleri arasındaki bağların zayıflaştığı halidir. Havaya dağıldığında kararlı hale geçmek ister ve ortamın enerjisini (sıcaklığını) bir miktar alarak buharlaşır. Bu da ortama serinlik olarak yansır.

Serin buhar üreten Ultrasonik cihazlar çok yüksek frekanslı olduklarından sessizdirler. Su haznesine konulan suyun damıtılmış temiz su olması suyun içindeki diğer partiküllerin havaya karışmasını ya da diyaframa zarar vermesini engelleyecektir. Ayrıca hazneye parfüm ya da herhangi bir kimyasal konması da diyaframa zarar verebileceğinden tavsiye edilmemektedir. Hazne belli periyotlarla nemli bir bezle temizlenmelidir. Serin buhar ile ortamın kuruması engellenir, ev döşemelerinde bulunan ahşap malzemelerdeki kurumaya bağlı çatlamalar önlenir, deride kuruma oluşmaz, mukoza membranlarının nemli kalması sağlanır ve hava kuruluğuna bağlı statik elektrik çarpılmalarının önüne geçilir. Ultrasonik sistemlerin dışında buhar oluşturmanın aşağıdaki gibi çeşitli başka yöntemleri de bulunmaktadır; Diskli sistemler: Dönen disk üzerindeki su difüzöre doğru fırlatılır ve difüzör tarafından havada yüzebilen ince partiküllere dönüştürülür. Fitilli sistemler:  Rezervuardan bir fitil vasıtası ile emilen suyun fitil üzerindeki fan vasıtası ile nem olarak havaya aktarılması ile çalışır. Buharlaştırıcılar: Kaynayan sudan ayrılan sıcak buhar ve nem ortam havasına karışır. Bu sistemlerden yalnızca Ultrasonik ve Diskli sistemlerin serin buhar (sis) üretebildiklerine dikkat edilmelidir.

Havayı Nasıl Temizler ?

Havada dolaşan bakteri, virüs, alerjen, küf, mantar, kötü koku, sigara dumanı, kir gibi tüm zararlı partiküller pozitif yüklüdürler. Eksi yüklü iyonlar havadaki bu zararlı partiküllere saldırarak onları çeker ve bir araya toplar. Büyüyen ve havada asılı kalamayacak kadar ağırlaşan bu zararlı partiküller zemine çökerek soluduğumuz havadan uzaklaştırılırlar. Ayrıca bu iyonizasyon sırasında, bakteri ve virüs gibi zararlı canlıların yapıtaşları da bozulmaktadırr.

Geleneksel yöntemlerle, klima ya da fan yardımıyla, yahut havayı toz ya da su filtrelerinden geçirmekle, bakteri ve virüslerin tümünden kurtulmak mümkün olamaz. Filtrede biriken bakteriler daha hızlı üreyip kötü koku oluşumuna neden olurlar. Ayrıca uzun süre boyunca biriken bu bakteriler filtreden kaçarak havaya tekrar karışabilirler.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.